First Impression: Braun Silk- Epil 5

braun silk epil 5

De zomer komt eraan, en dan wil je natuurlijk geen harige beentjes hebben!
Ik heb de Braun Silk – Epil 5 gekocht, en vandaag deel ik mijn eerste impressie met jullie!

braun silk epil 5 2

Jaren terug heb ik een goedkoop epileerapparaat gehad, die redelijk snel stuk ging. Ook werkte die toen met batterijen waar ik me aan dood ergerde.
Ik zei steeds dat ik een nieuwe zou kopen, maar steeds verschoof het naar het volgende jaar. Een goed epileerapparaat kan best prijzig zijn, en ik had het er maar niet voor over.

Toch besloot ik, met een actie van iBood, de Braun Silk- Epil 5 te kopen.
Bij deze versie zit een aparte bikini trimmer bij. Ook leuk! Je hebt ook varianten waar meer kopen in zitten voor het apparaat zelf, maar scheren doe ik liever met een scheefmes dus zo’n set vond ik niet interessant.

braun silk epil 5 apparaat

Braun Silk – Epil 5 epileerapparaat

In de doos zit:
* Het epileerapparaat zelf, met het epileerkopje er al op
* De lader
* Een tasje
* Een klein borsteltje om de haartjes van het apparaat weg te halen
* Een koelingselement en een handschoen
* De gebruiksaanwijzingen

braun silk epil 5 hand

 

Epileren VS scheren VS laseren

Er is een duidelijk verschill tussen epileren en scheren.

Bij het scheren, scheer je de haren kort zodat je niet meer zichtbaar of voelbaar zijn. De haarwortel is dan nog wel aanwezig, en al vrij snel komt de haar weer tevoorschijn. Scheren moet je dus ook, afhankelijk van de snelheid van je haargroei, redelijk vaak doen. Persoonlijk krijg ik de volgende dag al erg zichtbare stoppels. In de zomer scheer ik me dan ook elke ochtend. De haren komen dus vrij snel terug, en vaak zijn ze wat harder en donkerder.

Bij het epileren trek je de hele haar eruit, dus ook de haarwortel. Het haarzakje blijft nog, waarin een nieuwe haar zich weer gaat ontwikkelen.
Echter kan dit, weer afhankelijk van je haargroei, van een tot vier weken duren. In mijn geval blijven de haren ongeveer tussen 1 en 2 weken weg.
Je hoeft dus niet elke dag te scheren, en het grote pluspunt is, hoe vaker je epileert, hoe minder snel de haren terug komen.

Bij het laseren worden je haarzakjes verbrand. Het klinkt eng en het doet wel wat pijn wanneer je het net gedaan hebt. Je lichaam ontwikkeld ooit wel weer nieuwe haarzakjes waardoor je haren uiteindelijk wel weer terugkomen. Zo’n behandelijk is echter erg duur. Je moet deze om de paar maanden weer doen, en uiteindelijk kan het zo zijn dat je haren niet meer terug komen. Zo’n apparaat kan je voor rond de 300 euro ook zelf kopen, maar het schijnt dat die lichtflitsen die je gebruikt per stuk ook erg duur zijn. Als je het in een salon laat doen dan verschillen de prijzen erg. Laat zeggen dat het voor de bikinilijn rond de 50 euro per sessie is. Dat zou dus in een jaar (6 sessies) 350 euro zijn. En dan ben je er misschien nog niet helemaal van af. Hmmmm….
Maar, zoals bovenstaande, is dit ook weer erg afhankelijk van je eigen haargroei.

braun silk epil 5 1

De Silk- Epil 5 vind ik er leuk en strak uitzien. Het heeft ook een kleurencombinatie waar ik wel voor ben: wit met roze.
Want ja, het oog mag ook wat hebben!

Het apparaat ligt prettig in de hand, je kunt er makkelijk mee om gaan, en het epileervlak is breed, waardoor je tegelijkertijd meer haren eruit kan trekken.

Het apparaat heeft ook een lichtje die automatisch bij het aandoen gaat branden. Zo kun je zien of je nog haartjes bent vergeten en of je er weer overheen moet.
Voor ik het apparaat kocht, dacht ik dat het lichtje niet zo nuttig zou zijn. Echter is dit met gebruik super handig, die kleine haartjes zie je niet altijd zo goed, dus het helpt wel echt in het behalen van een goed resultaat! Het is alleen jammer dat je niet zelf kunt bepalen of je m aan of uit wilt.

Verder is het vervangen van het kopje ook super makkelijk. Op foto twee zie je de knop op de achterkant waar je op moet drukken. Het kopje komt dan los, en je kunt er daarna zo de nieuwe op klikken.

Het scheerkopje kan je ook gewoon wassen. Op foto 3 zie je waar je m eraf kunt trekken.
braun silk epil 5 3

De Silk – Epil 5 werkt alleen op stroom, je kunt dus niet even de batterij opladen en m wireless gebruiken. De Silk-Epil 7 kan dit wel.
Ik heb hiervoor gekozen omdat ik op verschillende blogs en reviews had gelezen dat de batterij vrij snel op raakt, waardoor het kan dat je niet helemaal klaar bent en de batterij alweer leeg is. Dan moet je m eerst een half uur opladen om m dan weer te kunnen gebruiken. Dat leek me wat vervelend.

Het kabeltje is erg lang, dus dat zou het probleem niet moeten zijn.
Echter is het nadeel wel dat je dit apparaat niet onder de douche kunt gebruiken. Persoonlijk zie ik mezelf dit toch niet doen, dus mij maakte dat niet zoveel uit, maar je hebt genoeg mensen die dit prettig zouden vinden. Is dat voor jou een must? Dan zou ik eerder voor de Silk – Epil 7 gaan.

Mijn ervaring

Ik heb eerder ge-epileerd, dus ik kende het gevoel, en ik kan er goed tegen. Persoonlijk vind ik het niet pijn doen. Je krijg een tintelent gevoel, het feit blijft dat je haartjes eruit worden getrokken, dus geheel gevoelloos gaat dat natuurlijk niet.

Je bent ook niet zomaar klaar. Je hebt enorm veel haar op je benen, en het apparaat kan maar zoveel per keer eruit trekken. Heb dus even geduld, en doe dit wanneer je de tijd hebt. Het duurt mij ongeveer een half uurtje om beide benen goed te epileren.

Ik heb deze bij de benen gebruikt. Uit nieuwsgierigheid heb ik het ook onder een oksel getest, maar dat vond ik nog wel te pijnlijk. Geen aanrader als je het mij vraagt!

Ook zou ik zorgen dat je haren een beetje dezelfde lengte zijn. Ga dus niet gelijk epileren wanneer de haarjes er net uit zijn. Sommige zijn dat dan nog niet, en dan mag je twee dagen later opnieuw. Ook niet de bedoeling lijkt me!

Nadelen?
Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het apparaat luid is. Echt luid. Ik weet niet meer hoe luid mijn vorig apparaat was, en hoe luid andere apparaten zijn in vergelijking, maar ik schrok wel ff toen ik m aanzette. Maargoed, dit went wel. Ik deed het lekker buiten op het balkon, vast ter irritatie en frustatie van mijn buren. *gniffel gniffel*

Verder ben ik er zeer tevreden mee!

Β  braun silk epil 5 trimmerSilk-Epil Bikini Trimmer

Zoals ik hierboven zei, kwam met mijn epileerapparaat ook een bikini trimmer.
Het is een mooi paars-roze trimmertje, die licht in de hand zit.

De trimmer werkt op een batterij die erbij werd geleverd. Geen oplader dus oid.
Samen met de trimmer kwamen twee tondeuse kopjes en een vel met stickers zodat je de bikinizone in verschillende shapes kunt scheren.
Hier zat ook een schoonmaak borstelte bij, en een opbertasje.

Een grapig ding lijkt het me tot nu toe. Ik heb m nog niet getest maar dat ga ik zeker doen, en het resultaat post ik samen met de echte review van de Silk -Epil 5.

braun silk epil 5 4
Al met al ben ik erg tevreden met mijn koop. Ik ben blij dat ik besloten heb om weer een epileerapparaat heb gekocht, ik merk gelijk hoe fijn het is om minder vaak te moeten scheren, vooral in de zomer.

De Silk-Epil 5 zou ik dan ook iedereen aanraden. Schrik niet van ‘de pijn’ die je in het begin kunt krijgen, dit went super snel, na een paar keer gebruik ga je jezelf echt afvragen ‘ waarom stelde ik me zo aan’ !

Binnenkort een uitgebreide review over beide apparaten! Kijken of ik dan net zo tevreden ben!
Heb jij een epileer apparaat? Zo ja, ben je er tevreden over? Zo nee, lijkt het je wat?

message logo

 

Advertisements

2 thoughts on “First Impression: Braun Silk- Epil 5

  1. Heel sterke review, wist eigenlijk niet het verschil tussen scheren, epileren en laseren πŸ™‚ Ik heb mijn benen één keer laten waxen maar vond het best pijnlijk πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s