Update: Het enige echte kleurboek voor volwassenen – eigen tekeningen

kleurboek voor volwassenen

Een tijdje terug vertelde ik dat ik ‘ Het enige kleurboek voor volwassenen ‘ had gekocht. Hier kan je nog even terug lezen waarom ik dit gekocht heb en wat voor positief effect het op je kan hebben.

Vandaag schrijf ik hier een update van, en laat ik met name zien wat ik zelf allemaal gekleurd heb.

Ik heb het boek inmiddels ongeveer twee maanden, en ik heb al aardig wat paginas vol gekleurd. Hieronder laat ik een aantal paginas zien die ik heb gekleurd zodat je misschien wat inspiratie opbouwd.

het enige echte kleurboek voor volwassenen

Wat ik vooral wil benadrukken is dat je je eigen inspiratie en creativiteit erin kunt gooien. Ga niet voor het standaard, maar kijk eerst goed naar het plaatje en vraag jezelf ‘ Wat zie ik hier? Wat kan ik er van maken? ‘ . Dus als je een bloem motief ziet, kleur het dan niet gelijk uit automatisme in, maar bedenk eerst wat je ervan kan maken. Zo komen er soms hele andere dingen uit dat je in eerste instantie in je hoofd had.

Het plaatje hierboven was een simpel motief. Mijn bedoeling eerst was om het helemaal met lichtblauw in te kleuren. Maar na dat ik er goed na keek kreeg ik een beeld van de zee en de golven in mijn hoofd. Tijdens het inkleuren dacht ik aan leuke momenten dat ik bij de zee heb beleefd, en dat leverde mij veel rust op. Daarnaast, bedacht ik me ook dat het leuk zou passen als ik een zonsondergang zou kleuren in het plaatje.

Het is niet helemaal af zoals je kunt zien, maaaaarr: we zijn er bijna!

het enige echte kleurboek voor volwassenen

Af en toe zul je wel eens een ‘foutje’ maken. Hierboven had ik een ander beeld in mijn hoofd. Ik had nieuwe stiften en had eigenlijk niet eerst uitgetest hoe de kleuren allemaal uitpakten. Zo zie je hierboven dat donkergroen en lichtgroen eigenlijk niet veel van elkaar verschillen, of in ieder geval niet zoveel als ik had gehoopt. Ik besloot dus deze combinatie niet meer verder te gebruiken. Alleen nu is er een vakje wat niet hetzelfde is als de rest.

Ik ben wel iemand die zich daar wat aan kan ergeren. Ik krijg kriebelende handen als bijvoorbeeld alle vazen op de venstebank  recht zijn behalve een. Of als ik bij een college een pagina volschrijf en ik maar een fout. Vroeger scheeurde ik de hele pagina eruit en begon ik snel opnieuw. Dit heb ik nu onder controle maar de ergenis is er wel als het fout gaat in mijn agenda, want dat kan ik niet weer goed krijgen.  Zo erger ik me ook dat het patroon hetzelfde loopt behalve dat ene stukje wat groen is.

Maar het fijne is dat dit je leert om hier geen aandacht meer aan te besteden. Is het fout? Jammer dan. Je zult er omheen moeten werken. En het resultaat is nog steeds leuk; if i may say so myself.

het enige echte kleurboek voor volwassenen

Met kleuren is het in mijn hoofd inderdaad minder druk. Als mijn vriend voetball aan het kijken is wil ik er wel bij zitten, maar om nou die hele wedstrijd te volgen; kom op zeg! Lezen kan dan niet met die herrie, en ik wil ook niet de hele avond achter de computer. Wat ik dan doe is tekenen!

Ik merk gelijk dat het voetbalgeblèr op de achtergrond valt en ik rustig bezig ben met welke kleur ik daarna ga gebruiken.

het enige echte kleurboek voor volwassenen het enige echte kleurboek voor volwassenen

Dit zijn tot nu toe tekeningen die ik heb gemaakt. Ik heb wel meer af, maar zo krijg je een beetje een idee.

Bij mijn eerste post kreeg ik vragen of de kleuren niet doorlekken naar de volgende pagina. Dat is dus niet het geval. Ik heb twee verschillende soorten stiften en bij beide merk ik dit niet. Hieronder zie je de volgende pagina van de plaat hierboven. Dat is zowat de ‘ergste’ die ik ben tegengekomen. Je ziet meer de lijnen dan de kleur zelf. Als je die kleurplaat dus gaat inkleuren merk je daar niks meer van.

Dat zeggende, ik zou niet bezig gaan met verf. Ik had bij een aantal andere bloggers gelezen dat ze aan het twijfellen waren of ze ook gingen verven. Doubt no more! Zou ik echt niet doen, dan krijg je kromme paginas, en dan wil ik niet zeker zeggen of het papier het aankan.

 

het enige echte kleurboek voor volwassenen

Zoals ik al op mijn vorige post had gezegt, ik raad dit echt aan! Het tweede boek staat op mijn birthday list, dus hopelijk krijg ik die ook binnen.

Deze kleurboeken kosten 9,99 euro en zijn te koop bij de meeste boekwinkels zoals Bruna, bij de studystore en op bol.com.
Bij de site van Bruna betaal je geen verzendkosten, en heb je m de volgende dag vaak binnen. Daar heb ik m gekocht.

Vond je deze update leuk? Laat het me weten in de commentsectie hieronder!

message logo

Advertisements

9 thoughts on “Update: Het enige echte kleurboek voor volwassenen – eigen tekeningen

  1. Ik hem hem ook! Erg leuk om te zien hoe iemand anders hem weer op een totaal andere manier inkleurt!

    Misschien een idee om ook potloden te gebruiken, vind ik zelf ook erg mooi worden 🙂

    • Ja Ilse dat lijkt mij ook een top idee, potloden staan nu ook op mijn boodschappenlijst! Ik ben eigenlijk ook heel benieuwd naar hoe jij het hebt ingekleurd! 🙂

  2. Oe wauw! Ik weet niet hoe jij de kleuren in je hoofd had, maar ik vind het er super gaaf uit zien hoor! Vooral de tweede ingekleurde plaat. =) Ennèh, je hebt het dus met stiften gedaan? Mijn schijnen/drukken altijd door. =(

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s