Review: Max Factor CC Cream

Max factor cc cream natural
CC cream, een product die na de BB cream nu razend populair wordt. Na veel BB creams te hebben getest en nog niet een te hebben gevonden waar ik echt heel tevreden over was, ben ik maar CC creams gaan proberen. Ik heb nu ruim een maand de Max Factor CC cream getest, en hier is wat ik er van vind!

max factor cc cream natural
Wat is een CC Cream?
Laat ik eerst eens uitleggen wat een CC cream is. CC staat voor Colour Correcting. Een CC cream zorgt dus voor een kleurcorrectie van de huid, een grauwe huid of vlekjes worden gecorrigeerd en je huid ziet er egaler en stralender uit. Klinkt al heel fijn!

De CC cream van Max Factor is verkrijgbaar in 3 kleuren, namelijk: 40 Fair, 50 Natural en 75 Tanned.

Ik zelf heb de kleur Natural gekozen. Deze is eigenlijk net te donker voor mij, maar Fair was net te licht. Deze zal echter denk ik perfect zijn voor in de zomer.
Goed nieuws dus voor de hele blanke huidjes , kleur 40 Fair is wel echt licht. Helaas is er voor de donkere dames geen kleur in het assortiment, tanned is namelijk bedoeld voor de medium huidkleurtjes.

_DSC2651
Allereest, de verpakking:
Geweldig! Gewoon een simpel tubetje met een klein gaatje. Hygieenisch, en je kunt zelf bepalen hoeveel product er uit komt.
Verder is de kleur van de verpakking matt zwart met lekker strakke letters. Een klein hokje is doorzichtig zodat je de werkelijke kleur van het product kunt zien.
Deze is aan de onderkant, zodat je ook ongeveer weet wanneer het product opraakt, ook heel belangrijk!

max factor cc cream natural
Dit is de achterkant van de verpakking.
Zoals je ziet staan de ingredienten nergens vermeld op de verpakking, een feit wat ik wel jammer vind, want ik kijk graag eerst even naar de ingredienten voor ik het product koop. Ik kan me ook voorstellen dat mensen met een gevoelige huid of mensen die ergens allergisch voor zijn willen weten wat er in het product zit. Ik heb dus even op internet gezocht voor de ingredientenlijst:

Ingrediënten: Cyclopentasiloxane, Aqua, Titanium Dioxide, Glycerin, Dimethicone Crosspolymer, Talc, Cucumis Sativus Fruit Water, Sodium Chloride, Niacinamide, Diethylhexyl Carbonate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propylene Glycol, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Citric Acid, Hippophae Rhamnoides Fruit Juice, Bisabolol, Rosa Canina Fruit Extract, Panthenol, Allantoin, Tocopheryl Acetate, BHT, Aluminium Hydroxide, Dimethicone, Lactic Acid, PEG-10 Dimethicone Crosspolymer, Methicone, Trideceth-9, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Parfum, Benzyl Benzoate, Citronellol, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, [+/- Cl 77492, Cl 77491, CI 77499]

Wat opvalt is dat, terwijl er veel verzorgende ingredienten in zitten, de CC cream ook veel siliconen bevat. Kan je huid dus niet tegen siliconen, dat weet je het bij deze!
Ik heb er zelf geen reacties van gekregen.

max factor cc cream
Hierboven zie je de kleur van de CC cream goed. Rechts heb ik een lijntje getrokken. Onder het lijntje heb ik CC Cream uitgesmeerd, en boven het lijntje niet.
Ze ziet wel duidelijk dat de kleur net wat te donker is. Ik mix deze tegenwoordig ook met de kleur Fair, om een mooi resultaat te krijgen.

Wat gelijk opvalt als je de CC cream opdoet zijn de siliconen. De CC cream glijd over je huid en voelt eigenlijk net een primer met een tint.
De CC cream vervaagd inderdaad rode vlekjes en maakt het geheel egaler. Puistjes en dergelijke zullen niet als sneeuw voor de zon verdwijnen maar de roodheid zal wel minder worden. De porieen lijken ook kleiner en kleine vlekjes zullen vervaagd worden. Ik zie wel duidelijk verschil als ik het gebruikt, vooral in de kleur.
Toch zou ik dit aanbevelen aan mensen die niet veel willen verbergen.

Het resultaat is egaal en natuurlijk. Als je niet veel wilt verbergen en je het feit dat de CC cream veel siliconen bevat niet erg vind, dan is dit zeker wat voor je!
Wil je toch een goede dekking dat zou ik deze skippen en voor een foundation gaan.

Je krijgt trouwens geen glimgezicht van de CC Cream, het plakt niet, voelt niet zwaar aan en gaat niet trekken eind van de dag.

Max factor cc cream natural

Ik ben er zeer tevreden over! Ik heb zelf geen of amper puistjes, maar heb wel hier een daar rode vlekjes, vooral op mijn neus. Deze worden met de CC cream verminderd en mijn gehele gezicht ziet er egaal uit. Het siliconen gevoel moest eerst wel even wennen, maar dan heb je ook wat.
Het zou wel fijn zijn als ze wat meer kleurkeus in het assortiment brengen, want ik weet niet hoelang ik nog zin heb om de twee kleuren te mengen.

Wat vind jij van de CC cream van Max Factor? Zou jij m kopen of heb je m al getest?

Geniet van het heerlijke weer!!

Love,
Annie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s