Review: Impulss Nagellak Strips / Impulss Nail strips

Image

Een aantal dagen geleden viel dit setje nagellak strips van Impulss in mijn handen. Ik was er al een tijdje benieuwd naar want ik had zoiets nog nooit gebruikt en ik heb natuurlijk foto’s van het hele proces genomen. Mijn mening? Dat lees je hieronder.
A few days ago this Impulss set fell into my hands. I had seen these on the internet and was wondering if they would work. Ofcourse i made some photos of the process to share with you. My opinion? Just wait and..read!
Image

Wat er allemaal in het kitje zit? Whats in the kit?

– 2x nagellak strips in verschillende maten zodat de strips op je nagels passen
Two sets of nail strips in different sizes to match your nails
– Een nagelvijl en een stokertje
A nail file 
– Een sample nagellakstrips in rood en in een soort french manicure
A sample of strips in red and french manicure
– Handleiding boekje
Instructions

Image

De instructies staan ook gewoon aan de achterkant. Super handig en klinkt allemaal ook erg simpel.
The instructions were written at the back of the package as welll. Super handy and it sounds simple too!

Let’s start!

1. Selecteer de nagellak strips die bij je nagels horen – Select the stip that suits your nail

Image

2. Verwijder de folie – Remove the foil

Image

3 en 4. Breek strip af en breng kleurstrip aan – Break the strip of and bring it on nails

Image

Hmmm deze schijnt wat groot te zijn, maar de volgende was te klein. DIt gaat dus nu al verkeerd…
Hmmm they seem to be on the big side, but the next one was too small. It already doesn’t go very smoothly..

5. Vijl – FIle

Image

6. Langdurig resultaat – Longlasting result

Image

Image

Conclusie – Conclusion 

Ja, wat moet ik zeggen… one picture is worth a thousand words, en op bovenstaande foto’s kun je zien dat het resultaat niet mooi is geworden. De strips waren wel in verschillende maten, maar waren toch vaak of the groot of te klein en moest ik ze zelf maar een beetje omknippen. Ook ging het materiaal niet helemaal recht op de nagels zitten waardoor je kreukels kreeg. Wanneer ik deze wat rechter probeerde te krijgen kwam er een gat in de strip, zo dun is die. Ook zijn ze veel te lang. Ik heb er een stuk afgeknipt en dan het laatste stukje eraf gevijld zoals in stap 4 stond. Dit ging ook niet helemaal goed, er werden stukjes van de strip op de nagel mee getrokken.

Bij sommige nagels was het resultaat te doen, bij andere was het een complete disaster.

Misschien heb ik wat verkeerd gedaan of misschien ben ik wel zo blond on the inside dat ik de instructies niet goed heb gevolgd, maar nee, deze zal ik niet weer aanschaffen. Iemand die veel bezig is met nail art zou hier misschien nog iets mee kunnen, maar ben je een simpele ziel zoals ik dan zou ik deze niet kopen, je nagels lakken is veel sneller!

Oh, en over het langdurig resultaat? Nope! Dezelfde dag ging er een stuk helemaal af. Echter geef ik toe dat dit zonder topcoat was.

What to say… one picture is worth a thousand words, and in the pictures above you can see that the result isn’t excactly flawless. Although the strips were in different sizes, some were too big and others too small, making it hard to find a right match. I had to cut some bits here and there to make them more compatible. The material of the strips didn’t lay right on the nail so you can still see some breaks here and there. When i tried to smooth it out i managed to make a hole in the strip.

Another point: the stips are way too long. I cut away the excess bit and filed it as the instrucions said but the excess bits took parts of the strip on the nail with them creating a mess. On some nails it worked, other are a total mess.

Maybe i did something wrong or maybe i’m so blond on the inside that i didn’t get the 4 simple instructions right, but unless you are an expert with nailart i wouldn’t recommend buying these. It’s much easier, let alone faster, to paint your nails the old fashioned way.

And about the long lasting part? Nope! The same day one nail got completely off. Admittedly this was without topcoat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s